TræklatRing

 

Linjefaget Træklatring på AES er det eneste af sin art!

På Adventure Efterskolen tilbyder vi et unikt forløb for alle natur- og klatreinteresserede. Linjefaget følger Dansk Træklatreforenings normer og giver dig en grundig indføring i bl.a. toprebning, føring, abseil og træartskendskab.

Det kan være en fordel at kende til klatring i forvejen men modet til at komme op i trækronerne og lysten til at svinge sig rundt i rebbanerne er langt det vigtigste.

Hvis du vælger træklatning som dit linjefag lærer du at sikre dig selv og en kammerat, så I sammen kan komme sikkert rundt i trækronerne. Derudover får du et bredt kendskab til mange forskellige typer rebbaner og klatreaktiviteter. Din viden skal du bl.a. bruge, når du fører gæster og andre begyndere rundt i de baner, som du selv har været med til at etablere i træerne.

Den første søndag i maj måned afholder Adventure Efterskolen ”Klatreskovens Dag”. Her er du som træklatre-elev netop med til at give de mange gæster en sikker oplevelse rundt på traverser, svævebane, Adventuregynge og overnatningsplatform.

Når bøgen springer ud i løbet af maj, overnatter hele linjeholdet selv under åben himmel. Dette er en ganske speciel og helt unik oplevelse. Du kommer lige pludselig lidt tættere på naturen, når du kan se ned i skoven fra kanten af din sovepose, og solen står op ude over vandet.

Men træklatring på efterskolen kommer du til at arbejde med flere forskellige klatre- og nedfiringsteknikker. Når sommerens skriftlige prøver begynder, træner vi specifikt med forskellige rappellingtekniker med det mål for øje, at du selv kan rappelle ned fra en 45 meter høj vindmølle.

Vi garanterer masser af frisk luft, et stærkt fællesskab og usædvanlige udfordringer i højden, som du nok sent vil glemme.

Læs også denne spændende artikel om træklatring på AES.