fbpx

Det sociale liv

Når man bor tæt sammen med andre unge i et helt år, eller måske flere år, lærer man hinanden rigtigt godt at kende. Der er derfor store muligheder for, at du får venskaber, der varer resten af dit liv.

På vores efterskole er vi kun omkring 100 elever – og det giver os et helt særligt fællesskab, hvor alle kender hinanden på tværs af linjer og årgange.

Læs om Leonie og Nicolines start på efterskoleåret i artiklen her!

Bliv en del af fællesskabet

På efterskolen møder du unge, der slås med de samme problemer eller griner af de samme ting, som du selv gør.

Et år på efterskole svarer til flere år, fordi du udover at lære nye ting i undervisningen også lærer mange andre ting. Du kan ikke undgå at udvikle dig, og måske opdager du, at du har evner inden for områder, som du slet ikke anede, du havde.

Når man ikke har sine forældre at spørge til råds om, hvordan man skal klare forskellige problemer i dagligdagen, lærer man at løse problemerne selv. Det er udviklende, og derfor er du ikke den samme, når du kommer hjem igen.

Der er masser af tid til at dyrke venskaber på efterskolen og blive en del af det sociale liv. Du kan hygge dig med vennerne på fællesområderne, tage på cykelture sammen, løbe ture sammen – eller måske spiller du computerspil sammen med vennerne.

Mulighederne er mange – det kræver kun, at du er åben overfor dine medmennesker og arbejder på at være en god ven, der kan lytte og være der for dine venner, når de har brug for det.