fbpx

OM OS

Hvorfor vælge Adventure Efterskolen?

Det er der mange grunde til, at vores efterskole i Sønderjylland er et godt valg. Her får du mulighed for at dyrke din interesser – og afprøve nye. Du kommer til at udvikle og udfordre dig selv, når du træder ud af din comfort-zone og ind i vores spændende, alsidige og anderledes hverdag.

Glæd dig til at møde nye mennesker og blive en del af et lille men stærkt fællesskab, hvor alle støtter hinanden og arbejder side om side. Og så styrker vi hinanden med et vedvarende fokus på egen og andres personlige, faglige og sportslige udvikling.

Ikke kun på linjefagene, men også i fritiden er der rig mulighed for at være aktiv. Vores efterskole i sønerjylland er udstyret med fede faciliteter og placeret i smukke omgivelser tæt ved både vand og skov.

Læs om 10. klasses-eleverne Nicoline og Leonies start på Adventure Efterskolen her!

Skolens Linjefag

På Adventure Efterskolen vælger du forskellige linjefag i løbet af året. I eftersårsperioden har du mulighed for at vægle: Outdoor, Adventure Race, Fitness, Windsurfing, Kitesurfing og Havkajak. I vinterperioden har vi vores forskellige vinter-linjer så som Skiinstruktør, Snowboard, Dykning og Ski-ils. Og forårsperioden byder på linjefag som: Træklatring, Fitness, Outdoor, Mountainbike og Adventure Sport.

Du har mulighed for at vælge en linje gennem hele året – eller én linje i periode 1, en anden i periode 2 osv. Linjefagene gæstes ofte af personer udefra (trænere eller eksperter inden for forskellige områder), ligesom vi på linjefagene kan finde på at tage på ture, som f.eks. “Kajaktur i det sydfynske øhav”, “Videbæk til Vemmingbund” (400 km. cykeltur), “Fri-Vild-Tur” (grænseoverskridende vandretur over 2 dage) osv.

En spændende efterskole i sønderjylland

Vi er en efterskole Sønderjylland, der ligger i et utroligt naturskønt område på det bakkede Broagerland omgivet af strand og skov til alle sider.

Skolen er en nyere Grundtvig/Koldsk efterskole oprettet i 1992 med særdeles fine faciliteter såsom moderne undervisningslokaler, foredragssal, trådløst internet samt en helt ny elevfløj og køkken, som blev indviet i 2011. Vi har egen idrætshal med klatrevæg, beachvolleybane, professionelt fitnessudstyr og træningsmaskiner, havkajakker inkl. sikkerhedsudstyr, mountainbikes og udstyr til træklatring. Herudover store grønne udendørsområder og adgang til sportsplads. Vi har et fedt fitnesslokale med maskiner af høj kvalitet fra Technogym og et udendørs street-workout / parkour stativ (se mere her). Alt dette skaber ideelle rammer for vores elever.

Hverdag på Adventure Efterskolen

På Adventure Efterskolen er hver dag en ny oplevelse. Nogle af de ting, der går igen, er glæde, begejstring, positivt livssyn og fællesskab igennem idræt, sammenhold og læring. Derudover vil du komme til at opleve inspirerende foredrag, spændende ture og rejser til bl.a. Østrig, Frankrig eller Norge for at stå på ski, oplevelsestur til Harzen og outdoortur til Norge, hvor vi bl.a. har rapellet, prøvet river rafting og meget mere!

Vi tager ikke kun på tur sammen bare for at have det sjovt (selvom det sjove er en stor del af det) – nej, vi tager på tur, fordi det er så givende at tage fællesskabet med ud af de vante rammer og afprøve noget, man ikke kender. Det åbner din horisont at skulle leve på en anden måde, tale et andet sprog, indfinde dig i en anden kulturel ramme. Hver gang vi kommer hjem fra tur, er vores elever vokset i både livsmod, erfaring og ansvarsbevidsthed.

Er du til fede oplevelser, fordybelse, læring og fællesskab, så vil du helt sikkert blive begejstret som elev på vores aktive efterskole i sønderjylland! Vi glæder os til at byde dig hjerteligt velkommen!

Alternative uger

Det sædvanlige skema bliver med regelmæssige mellemrum skiftet ud med alternative uger i skoleåret, f.eks.:

Pigehygge og tøsefnidder

Selvom Adventure Efterskolens linjefag til tider lugter lidt af mandehørm, så er der masser af plads til rigtige tøser på AES. Alle vores linjer er både for piger og drenge! Og vil du pigehygge i din fritid, byder vi for eksempel hver torsdag til Torsdagsbio med Feel Good Film og popcorn!

Emneuge om design & livsstile:

Design af møbler, alternative lejligheder eller tøj, bodypaint. Oplevelse af andre livsstile (ramadan for en dag, mindfulness & meditation, livet i Afrika eller museumsudflugt til Kolding (Trapholt og Koldinghus). Optagelse af en “tidskapsel” om livet i år 2013/2014. Foredrag ved spændende personligheder. Usund vs. sund livsstil (én dag fik vi udelukkende junkfood, og da dagen var omme, ønskede næsten alle elever den sunde mad tilbage). Ugen afsluttedes med et forrygende modeshow og en udstilling.

Julehygge:

Juleglade lærere med boomblaster, instrumenter og morgentrætte sangstemmer vækker eleverne (som får lov til at sove længe) til en lækker brunch med det hele i spisesalen. Herefter klippe-klistres der julepynt, høres julemusik, spilles spil og dystes i en kontaktgruppe-quiy. Senere på eftermiddagen sveder eleverne til en omgang jule-crossfit.

Naturfagvidenskabelige dage:

3 dage, hvor det hele drejer sig om naturvidenskaben.

Engelskfaglige dage

It’s all about English!

Adventure Game-dage – en slags OL i Skelde:

I påskemellemdagene 2014 har vi f.eks. afholdt Adventure Games. Det var 3 meget spændende og konkurrenceprægede dage. Eleverne var delt op i lande – lige fra Malawi til Schweiz og dystede i tre dage mod hinanden i alverdens discipliner (arrowball, ultimate frisbee, mindgames, havkajak, functional training og meget mere). Men der blev ikke kun givet point for elevernes præstationer ude på disciplinerne – der blev også uddelt point for engagement, teamspirit, kreativitet, flag, kampråb og holddans. Se en sjov video her!

Vand

Som efterskole i sønderjylland ligger vi kun 3km fra den nærmeste strand som er én ud af tre, hvor vi finder de på fedeste og sjoveste aktiviteter. I vandet beskæftiger vi os overordnet med aktiviteter som Kajak, Windsurf, Dykning og meget andet sjovt. Der er altid plads og tid til en dukkert i havet!

Land

Her har vi udbudt de fleste aktiviteter overhovedet. Der er alt fra ski, snowboard, MTB, fitness, friluftsliv og meget meget mere. Vi har sjove og meget anderledes arbejdsopgaver og udfordringer, der både foregår individuelt, i små teams og i større grupper.

Luft

Vi er vilde med højder! Derfor kan du her på skolen klatre i diverse træer og på vores store klatrevæg i vores hal! Vi giver dig også muligheden for et diplomkursus i træklatring, men du kan også komme med vores seje pedel ud at springe i faldskærm!