fbpx

AES10

En anderledes 10. klasse

Masser af kreativitet, fællesskab, selvbestemmelse! AES10 er en anderledes 10. klasse, hvor vi arbejder med projekter i stedet for at gå til eksamen. Du er med til at sætte rammerne og kommer til at udvikle dig med raketfart – både fagligt og personligt! 

Verden er i forandring

Oplevede du også COVID-19 som en ensom og utryg tid? Så er du langt fra den eneste. Du deler samme skæbne med mange andre unge, som også blev isoleret fra deres normale hverdag. Derfor er det ikke unormalt at føle, at pandemien har påvirket dine sociale kompetencer og måske også din lyst til at gå i skole. Det vil vi imødekomme, så du kan få det bedste efterskoleår sammen med andre unge, som har været igennem det samme som dig.

Efter pandemien gik vi i tænkeboks, og her opstod ideen om AES10. Det er en skræddersyet klasse for dig, som vil en anderledes 10. klasse fyldt med fællesskab, fordybelse og fede projekter. 

Vi visker tavlen ren og fjerner al unødvendig stress og jag. Derfor har vi gjort denne 10. klasse eksamensfri.

Her slipper du for de klassiske skolefag, som i stedet er byttet ud med spændende projektforløb. Projekter, som du skal løse i fællesskab med dine klassekammerater. På den måde får du rig mulighed for at udvikle dig – både fagligt og personligt. Sideløbende deltager du selvfølgelig i linje- og valgfag sammen med andre elever på skolen, så du også får masser af tid til at dyrke netop din interesse.

 

Hvad kan aes10 tilbyde dig?

Går du med en kreativ ideskaber i maven? Så er AES10 lige noget for dig! Vi styrker dine evner som iværksætter  og giver dig plads til at tænke ud af boksen. 

Vi skal være lokale såvel som globale, og derfor skal vi arbejde med alt lige fra FN’s verdensmål til lokale projekter.

Du vil blandt andet opleve et forløb, hvor du skal agere aktivist for de 17 verdensmål. Her skal vi være aktive i lokalområdet, men også forberede et projekt, der involverer en rejse. Derudover får du et instruktørkursus i projektledelse. Her skal klassens fællesskab styrkes gennem teambuilding, som også skal sikre bedre samarbejde på skolen.

Vi arbejder med ét projekt og én deadline ad gangen, og alle forløb bidrager til en værktøjskasse, som du kan tage med videre.

 

Hvorfor skal du vælge aes10?

AES10 forbereder dig til din ungdomsuddannelse – uanset hvilken fremtid, du drømmer om. Du får struktureret projektundervisning og mulighed for medbestemmelse. Du kommer til at rejse, får fantastiske oplevelser og bliver en del af et unikt fællesskab. 

10. klasse på efterskole med deres computere