Adventure Race

INGEN ER IKKE STÆRKERE END DET SVAGESTE  LED!

Adrenalinen pumper, du er træt, du føler at du kører på reserverne og dine lægge skriger! Maven rumler og du har tilbagelagt 100 kilometer på både cykel og rulleskøjter, løbet i skov og krydset en bugt i kajak. Kinderne er kolde, kroppen er varm og solen er ved at gå ned i mellem trækronerne. Skoven er fuld af farver og dufter af fugtig muld. Dine kammerater pruster bag dig, og da du vender dig om for at se deres ansigter bliver du mødt af trætte smil og viljestærke øjne… Det giver fornyet energi og en vished om at I nok skal klare det! – Velkommen på Adventure Race –

Adventure Race er…

Fart over feltet, udfordrende og sjovt.

Det er uvisheden om hvad der venter om det næste hjørne.

Det er evnen til at samarbejde med dine holdkammerater og din evne til at overskride dine mentale grænser.

Det er en holdsport, hvor ingen er stærkere end det svageste led, og hvor alle skal med over mållinjen.

Det er en disciplin der stiller krav til din udholdenhed, alsidighed, kommunikationsevne og viljestyrke.

Det er en kombinationssport, hvor du undervejs skal cykle, løbe, ro i kano eller kajak, rappelle, svømme og klatre op af mudrede skrænter. Alt dette foregår i et hæsblæsende tempo, samtidig med du forsøger at holde styr på 17 kort som du har fået udleveret lige før start.. Det hold der først kommer samlet over målstregen vinder. For mange føles dét at gennemføre samlet som en sejr.

Linjefaget

Linjefaget er to gange ugentligt, hvor der er 6 timer til rådighed, med undtagelse af de uger hvor der er projektopgave eller andet. Derudover kommer den træningsindsats du selv lægger ud fra din ambition for succes. Man kan ikke komme udenom at god form giver overskud, gode resultater og færre fejl.

Du og dit hold får vejledning i at lægge træningsplaner, lave race-strategi, målsætninger for energiindtag før og efter løb.

Træningen foregår hovedsageligt på smukke Broagerland. Halvøen giver rig mulighed for singletrack, kyster mod øst, syd og vest og masser af skov.

Sådan kan et race se ud

Når vi deltager i løb, er vi tilmeldt Fighterdistancen i DARU-regi og andre efterskolerettede løb som f.eks DM for efterskoler.
Fighter-distancen er for begynderen, hvor vindertiden er 4 – 6 timer. Det er relativ let orientering og ofte mange samarbejdsopgaver og holdopgaver som f.eks, stafet, problemløsning og opfindsomme discipliner.

Vi deltager i

Race-holdet deltager i flere løb året igennem.

Vi deltager i DM for efterskoler, Oure Adventurerace, Als-Extreme og YETI, hvis datoen tillader det. Faktisk er det muligt at deltage i alle de løb der bliver udbudt!

Derudover arrangerer vi vores eget løb, X-RACE, der med sine 360 deltagere, formentlig er Danmarks største Adventure Race. Her stiller AES selvfølgelig også op med egne hold.

ADVENTURE ER: ”NÅR MAN IKKE VED HVAD DER VENTER RUNDT OM NÆSTE HJØRNE”!

VI TRÆNER:

MTB – Teknisk træning i skov samt udholdenhed på landevejene. Vedligeholdelse af cyklen og reparation.

Kajak – Udholdenhed og sikkerhed. I lærer at tage sikkert på vandet og I lærer at ro hurtigt.

Kano – Tilvænning, samarbejde og basistag. Det kræver god kommunikation at være effektiv i kanoen.

Orientering – Kort, kompas, fare vild og finde vejen igen! Dette gælder både på cykel, til fods og til søs.

Teambuilding – Hver eneste træning har fokus på holdet. Lære at kende styrken ved holdet.

Løb – På landevejen, på stranden, i skoven; langt, kort, hurtigt, langsomt. Masser af løb!

Fysisk træning – Styrke og kondition. Masser af core- og bentræning for at undgå skader og opbygge styrke.

Testning – Vi tester med bl.a. Coopertest og Bip-test for at kunne følge den fysiske udvikling.

Lenette Hansen er linjelærer på adventure race, og  dyrker selv sportsgrenen og kan sammen med skolens øvrige sportsmindede lærere motivere og inspirere til store præstationer. Lenette har en baggrund i idrætsfysiologi, og er derudover instruktør i MTB, Kajak og klatring,

Det bedste år i mit liv – Alexander, elev