fbpx

Tusind tak for et fedt X-Race. Vi havde 3 hold med fra Kerteminde Efterskole, som alle fik en masse gode oplevelser og udfordringer i Danmarks største adventure race! 

- Kerteminde Efterskole

X-Race

 

Kære deltagere

X-RACE er et ekspeditionsløb hvor et hold af 3-4 personer sammen skal finde en lang række checkpoints. Det hold, der finder flest checkpoints på kortest tid vinder. Holdet skal selv kunne finde vej ved hjælp af udleverede kort, og derfor er et grundlæggende kendskab til orientering med kort og kompas en fordel. Racet foregår hovedsagligt på MTB, men indeholder elementer fra mange andre discipliner, som fx:

 • Kano
 • Kajak
 • Bike N´ Run
 • O-løb
 • Klatring
 • Bueskydning
 • Teamopgaver
 • Øvrige opgaver

Præmiesponsor: Eventyrsport

På selve løbsdagen er der check-in om morgenen for alle hold ved Stjernecentrum (SC) på Ringridderpladsen i Gråsten. Ved SC får holdene udleveret startnumre, løbskort og en ”Roadbook” samt kontrolkort. I Roadbooken står der nærmere detaljer om placering af checkpoints (CP) og den rækkefølge, som CP skal tages i.

Starten bliver skudt i gang fra SC med en kort prolog, hvor holdene typisk skal løse en samarbejdsopgave eller kort orienteringsbane, før de kan begive sig videre. Dette giver en vis spredning mellem holdene allerede fra starten. Holdene fortsætter herefter ud på 2-4 forskellige sløjfer. En sløjfe er en bestemt rute, med en række checkpoints undervejs, som både begynder og ender ved SC. Når alle sløjfer ved SC er gennemført fortsætter racet med en række checkpoints og forskellige discipliner frem mod målet på Adventure Efterskolen.

”X-RACE” har en samlet løbstid på max 6 timer. Vi forventer at vinderholdet er i mål efter ca. 5 timer.

For at få den bedste oplevelse af ”X-RACE”, så er det vigtigt, at holdene er i almindelig god form og har mod på en masse fysiske udfordringer.

Vi tilstræber hvert år at lave et nyt udfordrende race, som tilgodeser både nybegyndere og rutinerede hold. ”X-RACE” indeholder mange vigtige detaljer, så det er vigtigt at man som deltager sætter sig grundigt ind i alle informationerne på de følgende sider i god tid hjemmefra.

Erfaringsmæssigt kan det være en fordel at inddrage forældre mht. at deltagerne har en velsmurt og klargjort cykel med til start samt at deltagerne møder i fornuftig påklædning og har tørt skiftetøj med.

Når løbet er i gang, mødes lærere og hjælpere fra de mange skoler ved SC, til lidt kaffe og morgenbrød. Den hektiske løbsstemning ved SC fra de mange hold, der skal ud på hver deres sløjfe, giver en helt speciel atmosfære på Ringridderpladsen. Intensiteten når 300 elever skal holde styr på deres stumper og samtidig finde den hurtigste vej videre til næste checkpoint er i høj grad en oplevelse værd.

Hver deltagende skole får udleveret roadbook og løbskort, så de kan tage billeder og heppe på deres deltagende hold ude i terrænet.

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer til løbet er du meget velkommen til at skrive til os på  X-race@adventure-efterskolen.dk

De bedste hilsner fra Jacob & Lenette

Tak for denne gang!

Vi glæder os til næste års X-race – vi ses!

Tjek DARU’s Vejledning her

 

Obligatorisk udstyr:

 • MTB og cykelhjelm
 • Løbesko
 • Alu-tæppe
 • Førstehjælp: minimum kompresforbinding
 • Telefon til nødopkald med indkodet nr. til egen lærer
 • Vandfast tusch

Andet udstyr:

 • Rygsæk
 • Væske og energi
 • Kompas

Holdet er selv ansvarlig for lappegrej og reparation af cykler.

Forplejning til HELE dagen skal medbringes af holdet selv. Lærere eller forældre må ikke give deltagerne mad undervejs i løbet.

På hele løbsdagen er der mulighed for at tanke vand ved SC.

En kortholder og en ekstra trøje kan også stærkt anbefales at have med.

X-Race benytter sig af DARU’s standardregler, som kan læses ved at følge dette link

Mål                   Alle hold skal være i mål senest kl. 15.00 på Adventure Efterskolen og aflevere holdets kontrolkort. For hvert minut et hold kommer for sent, vil der blive fratrukket EN post(CP), startende med CPv og derefter CP. Tidspunkt for ankomst styres af løbsledelsen.

Vinder           Vinderen er det hold med flest CP, dernæst flest CPv, dernæst hurtigst tid.

Kort                 Man må KUN benytte sig af de udleverede kort, man må altså ikke bruge mobiltelefonen til at vise vej.

Regler            25 meters regel: Holdet skal være indenfor 25 meter af hinanden hele tiden.

3 meters regel: Alle fra holdet skal være inden for 3 meter af en post, der klippes. Ved alle checkpoints er der enten en rød stolpe med klipper eller en o-løbsskærm med klipper, som skal bruges til at ”klippe” den pa?gældende post pa? kontrolkortet. Ved nogle checkpoints er der en aktivitet, som skal løses for at fa? klippet.

Leave no trace behind”   Pa? grund af tidligere a?rs erfaringer vil vi gerne understrege, at vi ønsker at passe pa? naturen, og det miljø vi færdes i. Derfor vil henkastning af skrald ikke accepteres. Vi vil prøve at imødega? det ved at have skraldespande ved bemandede poster, men opfordrer alle til at rydde op efter sig selv, sa?dan at vi kan blive ved med at køre, løbe, klatre og sejle i naturen.

Færdselsregler     Vi har ingen fortrinsret pa? hverken stier eller veje – vis derfor hensyn til alle øvrige trafikanter! Alle gældende færdselsregler skal til enhver tid overholdes!

Foto & film  Ved deltagelse i X-Race accepterer deltagerne at blive filmet og fotograferet undervejs. Ønskes dette ikke skal man tage personlig kontakt til løbsledelsen ved Check in.

Tilmelding:

Følg med på siden, når vi åbner for tilmelding til næste års X-Race!

Så er resultatlisten for X-RACE 2022 endelig klar.

Vi havde desværre forregnet os på løbsdagen og måtte uddele en ekstra 3. plads præmie efter selve præmieceremonien – det beklager vi meget. Hermed skulle alle placeringer være justeret. På resultatlisten fremgår både placeringer overall og for hver række.

Vi takker for en dejlig dag, med 50 gennemførende hold. Dramatik, spænding og et super tæt felt især på herresiden gjorde det til et fantastisk race. Tak til alle jer der deltog og gav hinanden modstand.

Præmier

 1. pladser      Gavekort på 300 kr. til Eventyrsport – sponsoreret af   
 2. plads          Astro 300 Pandelampe – sponsoreret af Adventure Efterskolen
 3. plads          Diverse energiprodukter – sponsoreret af Eventyrsport

Race-sokker til alle deltagere fra  

Løbs T-shirt til alle deltagere fra Adventure Efterskolen

Frugt til alle deltagere fra Superbrugsen i Broager

Husk at X-Race 2022 afholdes tirsdag i uge 41!

De bedste hilsner fra Jacob & Lenette

X-Race resultatliste 2022

X-Race resultatliste 2021

X-Race 2020 – Ikke afholdt

X-Race resultatliste 2019

X-Race resultatliste 2018

 

Præmiesponsor: Eventyrsport

2022

 

2021

Tak for et formidabelt løb. Det gør I simpelthen så godt, og jeg har en fornemmelse af, at I topper hvert år.

– Nordborg Slots Efterskole

KOM TIL EFTERSKOLERNES AFTEN 11. JANUAR 18-21