fbpx

Tusind tak for et fedt X-Race. Vi havde 3 hold med fra Kerteminde Efterskole, som alle fik en masse gode oplevelser og udfordringer i Danmarks største adventure race! 

- Kerteminde Efterskole

X-Race

 

Kære deltagere

X-Race 2021 var en succes – du kan se resultatlisten under Resultater.

Husk at X-Race 2022 afholdes tirsdag i uge 41!

 

X-RACE” er et ekspeditionsløb hvor et hold af 3-4 personer sammen skal finde en lang række checkpoints. Det hold, der finder flest checkpoints på kortest tid vinder. Holdet skal selv kunne finde vej ved hjælp af udleverede kort, og derfor er et grundlæggende kendskab til orientering med kort og kompas en fordel. Racet foregår hovedsagligt på MTB, men indeholder elementer fra mange andre discipliner, som fx:

 • Kano
 • Kajak
 • Bike N´ Run
 • O-løb
 • Klatring
 • Bueskydning
 • Teamopgaver
 • Øvrige opgaver

Præmiesponsor: Fjeld & Fritid

På selve løbsdagen er der check-in om morgenen for alle hold ved Stjernecentrum (SC) på Ringridderpladsen i Gråsten. Ved SC får holdene udleveret startnumre, løbskort og en ”Roadbook” samt kontrolkort. I Roadbooken står der nærmere detaljer om placering af checkpoints (CP) og den rækkefølge, som CP skal tages i.

Starten bliver skudt i gang fra SC med en kort prolog, hvor holdene typisk skal løse en samarbejdsopgave eller kort orienteringsbane, før de kan begive sig videre. Dette giver en vis spredning mellem holdene allerede fra starten. Holdene fortsætter herefter ud på 2-4 forskellige sløjfer. En sløjfe er en bestemt rute, med en række checkpoints undervejs, som både begynder og ender ved SC. Når alle sløjfer ved SC er gennemført fortsætter racet med en række checkpoints og forskellige discipliner frem mod målet på Adventure Efterskolen.

”X-RACE” har en samlet løbstid på max 6 timer. Vi forventer at vinderholdet er i mål efter ca. 5 timer.

For at få den bedste oplevelse af ”X-RACE”, så er det vigtigt, at holdene er i almindelig god form og har mod på en masse fysiske udfordringer.

Vi tilstræber hvert år at lave et nyt udfordrende race, som tilgodeser både nybegyndere og rutinerede hold. ”X-RACE” indeholder mange vigtige detaljer, så det er vigtigt at man som deltager sætter sig grundigt ind i alle informationerne på de følgende sider i god tid hjemmefra.

Erfaringsmæssigt kan det være en fordel at inddrage forældre mht. at deltagerne har en velsmurt og klargjort cykel med til start samt at deltagerne møder i fornuftig påklædning og har tørt skiftetøj med.

Når løbet er i gang, mødes lærere og hjælpere fra de mange skoler ved SC, til lidt kaffe og morgenbrød. Den hektiske løbsstemning ved SC fra de mange hold, der skal ud på hver deres sløjfe, giver en helt speciel atmosfære på Ringridderpladsen. Intensiteten når 300 elever skal holde styr på deres stumper og samtidig finde den hurtigste vej videre til næste checkpoint er i høj grad en oplevelse værd.

Hver deltagende skole får udleveret roadbook og løbskort, så de kan tage billeder og heppe på deres deltagende hold ude i terrænet.

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer til løbet er du meget velkommen til at skrive til os på  X-race@adventure-efterskolen.dk

De bedste hilsner fra Jacob & Lenette

X-Race er tilbage!

Efter et par års ufrivilligt fravær, er det atter tid til et hæsblæsende X-Race! Som tidligere afholdes X-Race tirsdagen inden efterårsferien – så sæt allerede nu kryds i kalenderen til tirsdag den 12. oktober!

 

Program

Tirsdag den 12. oktober 2021

7.30-8.30     Check in og udlevering af roadbook/kort på Ringridderpladsen i Gråsten

8.30                 Briefing for alle hold

9.00                 Start prolog for alle hold

 

14.30               Første hold forventes i mål på Adventure Efterskolen

15.00               Målgang lukker

15.20               Præmieoverrækkelse og forfriskning

15.40               Tak for i år

 

Efter løbet er der mulighed for bad og omklædning i idrætshallen.

Der serveres en forfriskning til alle deltagere i målområdet

Af hensyn til den øvrige morgentrafik skal tilkørsel ske via Kirkegaardsvej og Johs. Kockvej til Ringridderpladsen i Gråsten.

Glæd jer – det gør vi!

Tjek DARU’s Vejledning her 

 

Obligatorisk udstyr:

 • MTB og cykelhjelm
 • Løbesko
 • Alu-tæppe
 • Førstehjælp: minimum kompresforbinding
 • Telefon til nødopkald med indkodet nr. til egen lærer
 • Vandfast tusch

Andet udstyr:

 • Rygsæk
 • Væske og energi
 • Kompas

Holdet er selv ansvarlig for lappegrej og reparation af cykler.

Forplejning til HELE dagen skal medbringes af holdet selv. Lærere eller forældre må ikke give deltagerne mad undervejs i løbet.

På hele løbsdagen er der mulighed for at tanke vand ved SC.

En kortholder og en ekstra trøje kan også stærkt anbefales at have med.

X-Race benytter sig af DARU’s standardregler, som kan læses ved at følge dette link

Mål                   Alle hold skal være i mål senest kl. 15.00 på Adventure Efterskolen og aflevere holdets kontrolkort. For hvert minut et hold kommer for sent, vil der blive fratrukket EN post(CP), startende med CPv og derefter CP. Tidspunkt for ankomst styres af løbsledelsen.

Vinder           Vinderen er det hold med flest CP, dernæst flest CPv, dernæst hurtigst tid.

Kort                 Man må KUN benytte sig af de udleverede kort, man må altså ikke bruge mobiltelefonen til at vise vej.

Regler            25 meters regel: Holdet skal være indenfor 25 meter af hinanden hele tiden.

3 meters regel: Alle fra holdet skal være inden for 3 meter af en post, der klippes. Ved alle checkpoints er der enten en rød stolpe med klipper eller en o-løbsskærm med klipper, som skal bruges til at ”klippe” den pågældende post på kontrolkortet. Ved nogle checkpoints er der en aktivitet, som skal løses for at få klippet.

Leave no trace behind”   På grund af tidligere års erfaringer vil vi gerne understrege, at vi ønsker at passe på naturen, og det miljø vi færdes i. Derfor vil henkastning af skrald ikke accepteres. Vi vil prøve at imødegå det ved at have skraldespande ved bemandede poster, men opfordrer alle til at rydde op efter sig selv, sådan at vi kan blive ved med at køre, løbe, klatre og sejle i naturen.

Færdselsregler     Vi har ingen fortrinsret på hverken stier eller veje – vis derfor hensyn til alle øvrige trafikanter! Alle gældende færdselsregler skal til enhver tid overholdes!

Foto & film  Ved deltagelse i X-Race accepterer deltagerne at blive filmet og fotograferet undervejs. Ønskes dette ikke skal man tage personlig kontakt til løbsledelsen ved Check in.

Vi vender stærkt tilbage med endnu et fedt X-Race tirsdag i uge 41 2022!

Kære deltagere

Så er placeringerne i de to rækker Mix og Herre blevet opgjort. Det blev endnu engang et tæt og stærkt felt med rigtig mange hold som gennemførte hele racet. Der er blevet givet fuld gas ude i terrænet, og der har både været blod, sved og tårer mange steder på hele ruten. Det kan I være rigtig stolte af.

Resultatlisten er en ”Placering Overall”. Yderst til højre er der angivet enten Mix eller Herrehold

Vi vil meget gerne høre jeres kommentarer fra løbet, samt have ris & ros, som vi kan tage med i planlægningen til næste år.

Husk at X-Race 2022 afholdes tirsdag i uge 41!

De bedste hilsner fra Jacob & Lenette

 

X-Race resultatliste 2021

X-Race 2020 – Ikke afholdt

X-Race resultatliste 2019

X-Race resultatliste 2018

Præmiesponsor: Fjeld & Fritid

Tak for et formidabelt løb. Det gør I simpelthen så godt, og jeg har en fornemmelse af, at I topper hvert år.

- Nordborg Slots Efterskole