fbpx

 Undervisning

Undervisningen i vores 10. klasser vil gøre dig klar til din ungdomsuddannelse og hjælpe dig godt på vej, uanset dit niveau og dine behov. Adventure Efterskolen er meget mere end en outdoor efterskole, her er nemlig plads til alle, også i undervisningen. Vi er en boglig efterskole med niveaudelt undervisning, som vi kombinerer med friluftsliv.  

Traditionel eller anderledes 10. klasse?

På Adventure Efterskolen kan du vælge, om du er til den traditionelle 10. klasse med niveaudelt undervisning og eksamen – eller om du er mere til projektundervisning i vores eksamensfri AES10-klasse.

 

Unikke fysiske rammer – og masser af frisk luft

Det er en stor opgave at lære. Derfor er det også vigtigt at sikre optimale rammer til det. At skabe et læringsmiljø, der kan inspirere uden at distrahere og være med til, at eleverne føler sig trygge. I vores niveaudelte klasser bliver eleverne fordelt i lokaler, der passer til deres behov.

Helt lavpraktisk betyder det, at eleverne i den gymnasieforberedende klasse modtager undervisning i auditorier, der minder om de lokaler, de skal færdes i på gymnasiet og deres videre uddannelsesliv. For eleverne i de andre klasser, tilgodeser vi deres behov gennem alt fra placering af borde og stole til specielle tavler.

På Adventure Efterskolen er vi desuden altid opmærksomme på at inddrage frisk luft og bevægelse i det samlede skema – så hele kroppen bliver aktiveret, og eleverne får fornyet energi.

 

Faglig og personlig omsorg

Vi kender vores elever godt. Så vi ved også, når nogen har behov for ekstra omsorg. Vi involverer os gerne i den enkelte elevs liv – både når det går godt, og når de har brug for den tætte og støttende samtale.

I løbet af dit skoleår kommer du til at lære dine lærere rigtig godt at kende. De sover og spiser på skolen ligesom dig, og de er en stor del af dit efterskoleår. Vores lærerteam består af dedikerede ildsjæle, der vil gøre alt for, at du får det bedste år i dit liv.

Langt størstedelen af vores elever er ressourcestærke unge mennesker, men vores hjerte banker også for dem, der har brug for lidt ekstra omsorg og hjælp. Vi er gennem veluddannet personale også rustet til at hjælpe elever der har en diagnose og til at udarbejde en konkret handlingsplan for dem. Det er dog vigtigt at bemærke, at vore samlede set-up ikke er egnet til elever med ADD.

 

Anderledes uger

Undervisningen på Adventure Efterskolen er meget andet end de daglige lektioner. Vi har i løbet af året en del anderledes uger og dage, hvor skolen sættes på den anden ende, f.eks.:

Startuge – hvor man lærer hinanden at kende.

Introtur – hvor vi tager op i bjergene i Europa et sted.

Skiskole – i Østrig, hvor vi alle lærer eller bliver bedre til at stå på ski.

Actiontur – Overnatningstur på en øde ø.

Slutuge – hvor vi får sagt ordentligt farvel til hinanden.

Dertil kommer et hav af ekskursioner, temadage, foredrag, koncerter, historieprojekter, deltagelse i konkurrencer, Idéfabrik og uddannelsesdage.