OM OS

UNDERVISNING

Vi vil gøre dig klar til din ungdomsuddannelse

Skolens historie og faciliteter

Adventure Efterskolen ligger i et utroligt naturskønt område på det bakkede Broagerland, omgivet af strand og skov til alle sider.

Skolen er en ny Grundtvig/Koldsk efterskole, oprettet i 1992 med særdeles fine faciliteter såsom moderne undervisningslokaler, foredragssal, trådløst internet, samt en helt ny elevfløj og køkken, indviet i 2011. Vi har egen idrætshal med klatrevæg, beachvolleybane, professionelt fitnessudstyr og træningsmaskiner, havkajakker incl. sikkerhedsudstyr, mountainbikes og udstyr til træklatring. Herudover store grønne udendørsområder, adgang til sportsplads. Vi har et fedt fitnesslokale med eksklusive maskiner af den bedste kvalitet fra Technogym og et udendørs street workout / parkour stativ (se mere her). Alt dette skaber ideelle rammer for vores elever fordelt på 8., 9. og 10. klassetrin.

Hverdag på Adventure Efterskolen

På Adventure Efterskolen er hver dag en ny oplevelse og nogle af de ting der går igen er glæde, begejstring, positivt livssyn og fællesskab igennem idræt, sammenhold og læring.

Vi tager på tre udenlandsture i hvert skoleår.

Vi tager ikke kun på tur sammen med eleverne bare for at have det “sjovt” (selvom det sjove er en stor del af det) – nej, vi tager på tur, fordi det er så givende at tage fællesskabet med ud af de vante rammer og give eleverne noget, de ikke kender. Det åbner din horisont at skulle leve på en anden måde, tale et andet sprog, indfinde dig i en anden kulturel ramme. Hver gang vi kommer hjem fra tur, er vores elever vokset i både livsmod, erfaring og ansvarsbevidsthed.

Er du til fede oplevelser, fordybelse, læring og fællesskab, så vil du helt sikkert blive begejstret som elev på Adventure Efterskolen! Vi glæder os til at byder dig hjerteligt velkommen!

Alternative uger

Det sædvanlige skema bliver med regelmæssige mellemrum skiftet ud med alternative uger, i skoleåret, f.eks.

– Tysk Emneuge:
Fysisk og sproglig/faglig forberedelse til skituren til Østrig. Skigymnastik, “køreskole” (regler på pisten), tysk biograf, BINGO-spil, tyske lege og quizzer, samfundsforhold i Tyskland og tysktalende lande, tysk survivaltræning (Ich hätte gerne eine Wurst, bitte), og “German Song Contest – produktion af en musikvideo til en tysk, kendt sang “

– Julehygge:
Juleglade lærere med boomblaster, instrumenter og morgentrætte sangstemmer vækker eleverne (som får lov til at sove længe) til en lækker brunch med det hele, i spisesalen. Herefter klippe-klistres der julepynt, høres julemusik, spilles spil og dystres i en kontakt-gruppe-quiy. Senere på eftermiddagen sveder eleverne til en omgang jule-crossfit.

– Adventure Games dage – en slags “OL” i Skelde:
I påskemellemdagene 2014 holdt vi f.eks. Adventure Games. Det var 3 meget spændende og konkurrenceprægede dage. Eleverne var delt op i lande, lige fra Malawi til Schweiz, og dystede i tre dage mod hinanden i alverdens discipliner (arrowball, ultimate frisbee, mindgames, havkajak, functional training og meget mere). Men ikke kun for eleveners præstationer ude på disciplinerne blev der givet point: gså for elevernes engagement, deres teamspirit, deres kreativitet, deres flag, kampråb og hold-dans blev der givet point: Se en sjov video her!

– Pigehygge og tøsefnidder
Selvom Adventure Efterskolens linjefag til tider lugter lidt af mandehørm, så er der masser af plads til rigtige tøser på AES. Se hvor hyggeligt vi har det på vores pigedage ved at klikke HER!

Klik her for at læse mere om, hvad DU som menneske får ud af et efterskoleophold!