OM OS

UNDERVISNING

Hvorfor vælge Adventure Efterskolen? En af grundene kunne være, at vi ønsker at udvikle Adventure Race er et løb som stiller krav til din udholdenhed. Din evne til at samarbejde med dine holdkammerater og din evne til konstant at overskride dine mentale grænser. Det er en holdsport hvor ingen er stærkere end det svageste led. Typisk er man 3-4 på hvert hold. For alle hold gælder at man skal holde sammen på hele ruten. ALLE skal med over mållinjen.rie, geografi og biologi) på en anderledes inspirerende måde end du måske har oplevet før.

Vi har også daglig studietime, hvor der er tid til fordybelse eller gensidig udveksling af viden mellem dig og vores lærere og dine kammerater.

Ikke kun på linjefagene men også i fritiden er der rig mulighed for at være aktiv. Vi har et fedt fitnesslokale med eksklusive maskiner af den bedste kvalitet fra Technogym, et udendørs street workout / parkour stativ, ligesom du i hallen kan spille alle former for

Skolens Linjefag

Skolen har følgende linjefag: Adventure Outdoor, Adventure Race, Adventure Aqua, ridning, eSport og Work it. I vinterperioden har vi desuden vores skilinje. Du har mulighed for at vælge en linje gennem hele året – eller én linje i periode 1, en anden i periode 2 osv. Linjefagene gæstes ofte af personer udefra (trænere eller eksperter indenfor forskellige områder), ligesom vi på linjefagene kan finde på at tage på ture, som f.eks. “Kajak-tur i det sydfynske ø-hav”, “Videbæk til Vemmingbund (400 km. cykeltur)”, “Fri-Vild-Tur” (grænseoverskridende vandretur over 2 dage) osv.

Skolens historie og faciliteter

Adventure Efterskolen ligger i et utroligt naturskønt område på det bakkede Broagerland, omgivet af strand og skov til alle sider.

Skolen er en nyere Grundtvig/Koldsk efterskole, oprettet i 1992 med særdeles fine faciliteter såsom moderne undervisningslokaler, foredragssal, trådløst internet, samt en helt ny elevfløj og køkken, som blev indviet i 2011. Vi har egen idrætshal med klatrevæg, beachvolleybane, professionelt fitnessudstyr og træningsmaskiner, havkajakker inkl. sikkerhedsudstyr, mountainbikes og udstyr til træklatring. Herudover store grønne udendørsområder og adgang til sportsplads. Vi har et fedt fitnesslokale med eksklusive maskiner af den bedste kvalitet fra Technogym og et udendørs street-workout / parkour stativ (se mere her). Alt dette skaber ideelle rammer for vores elever fordelt på 9. og 10. klassetrin.

Hverdag på Adventure Efterskolen

På Adventure Efterskolen er hver dag en ny oplevelse og nogle af de ting, der går igen er glæde, begejstring, positivt livssyn og fællesskab igennem idræt, sammenhold og læring. Derudover vil du komme til at opleve inspirerende foredrag , spændende ture og rejser til bl.a. Østrig, Frankrig eller Norge for at stå på ski, oplevelsestur til Harzen og outdoortur til Norge, hvor vi bl.a. har Rapellet, prøvet river rafting og meget mere!

Vi tager ikke kun på tur sammen med eleverne bare for at have det “sjovt” (selvom det sjove er en stor del af det) – nej, vi tager på tur, fordi det er så givende at tage fællesskabet med ud af de vante rammer og give eleverne noget, de ikke kender. Det åbner din horisont at skulle leve på en anden måde, tale et andet sprog, indfinde dig i en anden kulturel ramme. Hver gang vi kommer hjem fra tur, er vores elever vokset i både livsmod, erfaring og ansvarsbevidsthed.

Er du til fede oplevelser, fordybelse, læring og fællesskab, så vil du helt sikkert blive begejstret som elev på Adventure Efterskolen! Vi glæder os til at byder dig hjerteligt velkommen!

Alternative uger

Det sædvanlige skema bliver med regelmæssige mellemrum skiftet ud med alternative uger i skoleåret, f.eks.

– Emneuge om design & livsstile:

Design af møbler, alternative lejligheder eller tøj, bodypaint. Oplevelse af andre livsstile (ramadan for en dag, mindfulness & meditation, livet i Afrika etc. Museumsudflugt til Kolding (Trapholt og Koldinghus). Optagelse af en “tidskapsel” om livet i år 2013/2014. Foredrag ved spændende personligheder. Usund vs. sund livsstil (én dag fik vi udelukkende junkfood. Da dagen var omme ønskede næsten alle elever den sunde mad tilbage). Ugen afsluttedes med et forrygende modeshow og en udstilling.

– Julehygge:

Juleglade lærere med boomblaster, instrumenter og morgentrætte sangstemmer vækker eleverne (som får lov til at sove længe) til en lækker brunch med det hele i spisesalen. Herefter klippe-klistres der julepynt, høres julemusik, spilles spil og dystes i en kontaktgruppe-quiy. Senere på eftermiddagen sveder eleverne til en omgang jule-crossfit.

– Naturfagvidenskabelige dage:

3 dage, hvor det hele drejer sig om naturvidenskaben

– Engelskfaglige dage

It’s all about English!

– Adventure Games dage – en slags “OL” i Skelde:

I påskemellemdagene 2014 holder vi f.eks. Adventure Games. Det var 3 meget spændende og konkurrenceprægede dage. Eleverne var delt op i lande – lige fra Malawi til Schweiz, og dystede i tre dage mod hinanden i alverdens discipliner (arrowball, ultimate frisbee, mindgames, havkajak, functional training og meget mere). Men der blev ikke kun givet point for elevernes præstationer ude på disciplinerne – der blev også uddelt point for engagement, teamspirit, kreativitet, flag, kampråb og holddans.  Se en sjov video her!

– Pigehygge og tøsefnidder

Selvom Adventure Efterskolens linjefag til tider lugter lidt af mandehørm, så er der masser af plads til rigtige tøser på AES. 

https://www.youtube.com/watch?v=8uDJHS1JXNE