Hvad gør vi for dit barn

book_ny

meld_ny

Hvad gør vi for DIT barn?

På Adventure Efterskolen skaber vi livsmod! De unge mennesker får en struktureret hverdag med en masse samvær, faste pligter og aktiviteter! Livet som et medlem af fællesskabet er med til at styrke deres sociale kompetencer.

Alle voksne, som arbejder på Adventure Efterskolen, brænder for dit barn. Det gælder ikke kun lærerne, men hele medarbejderstaben, lige fra køkkenpersonalet, over administrationen hen til pedellerne. For de er alle sammen er i kontakt med eleverne og ønsker at påvirke dem og deres liv på en lærerig og positiv måde.

I løbet af et efterskoleår vil de skulle omdefinere sig selv og deres verden så mange gange - og vi står ved deres side på vejen hen mod den "bedste version af dem selv". Alle små og store grænser der må overskrides for at nå frem til det "gode facit" er det hele værd, mener vi. For det er i fællesskabet de store ting sker!

Du vil (næsten) ikke kunne genkende dit barn!

Du som forælder kan godt forberede dig på, at få et noget andet barn hjem, end du sendte afsted. Dit barn vil lære at tage ansvar for egen læring og udbytte af sit efterskoleår. "Vi kan stå med fadet, men eleverne skal selv tage for sig af retterne" - og det vil vil motivere dem til at gøre. Vi vil presse dem til at engagere sig, lære dem at tænke positivt og konstruktivt, inspirere dem til at handle og agere på en social kompetent måde og hjælpe dem med at løse både personlige problemer og sociale konflikter. Vi ved, hvilke sorger og konflikter, men også store glæder og emotioner, der følger med, når dit barn starter her hos os. Og vi er SÅ klar!

Selvom vi har en flot hal med stor klatrevæg og godt lydsystem, et fedt og moderne fitnessrum og bygninger fyldt med equipment til vandsport og udeliv, så er vores allervigtigste facilitet vores ansatte!

De voksne på Adventure Efterskolen brænder for arbejdet med de unge mennesker. Vi tror på, at de kan og vi vil skabe de bedste historier, sammen med dem. I løbet af deres efterskoleår er vi de stabile støtter i deres liv, som altid bevarer den positive og anerkendende tilgang til dem og deres mange skøre, skæve og skønne påfund. Vi ved og forstår, at alle er forskellige og for den ene kan den største udfordring være at vaske tøj selv, for den anden kan det være at skulle lære at spise morgenmad, for den tredje kan det være at tale foran en stor gruppe mennesker mens det for den fjerde kan være at sove sammen med 3 andre på et værelse. Måske har man problemer med at styre sit temperament, med at bevare et pænt sprog i en ophidset diskussion, med altid  at springe over hvor gærdet er lavest eller med at holde overblik over sine aftaler og lektier - Der er mange udfordringer for en "førstegangs-voksen", men de kan mestres.

Gennem dialog, pep-talk og at fremgå som gode eksempler får vi eleverne FREMAD!

Vi kan få armene helt op i vejret over selv de mindste succesoplevelser, som "nu har Peter været til morgenmad hver dag i 3 uger" ligesom vi også kan få gåsehud af glæde over større triumfer som at "Pernille holdt tale foran 150 mennesker" eller "Henrik cyklede 400 km, hvor han ugen inden var ved at gå ud af skolen, fordi han ikke troede han kunne klare det".

Læs mere om vores rammer for samarbejde.

Vi, de ansatte på AES, har allesammen helt forskellig tøjsmag, udseende, måde at tale på, politiske- og samfundsmæssige holdninger, privatlivs-form, væsen og interesser og hver elev vil finde et træk i hver og en af os, som de måske vil tage til sig og lære noget af. Ligesom det er sundt for eleverne at mærke vores fælles holdninger og rammer for hvad vi forventer af dem, så er det lige så sundt for dem at mærke vores forskelligheder og tage dem til sig.
På AES er der plads til alle

PÅ AES vil dit barn lære en masse unge at kende, som er anderledes end dem selv. Da vi er en lille skole, dannes der ikke store homogene kliker på samme måde som på meget store skoler, så eleverne vil blive tvunget til at beskæftige sig med typer, de ellers fra starten måske ville have afskrevet som værende interessante. Tit bliver de til sidst bedste veninder alligevel og kan ikke forestille sig livet uden hinanden.

Vi er sikre på, at man lærer af det, som er nyt!

Når de unge mennesker kommer ud på den anden side, er de blevet mere tolerante, sociale, ansvarlige og ærlige mennesker med en masse i bagagen som vil gøre dem til gode medborgere i samfundet.