Vejledning

Vejledningen er et samspil mellem eleven, elevens forældre, faglærere, KT-lærere samt skolens vejleder.

På Adventure Efterskolen er formålet med vejledningen

• at den enkelte elev skal sikres et godt grundlag for at træffe realistiske beslutninger om sin videre uddannelse og erhverv.
  • at give eleverne viden om og indsigt i de uddannelsesmuligheder, der tilbydes efter 9. og 10. klasse og hvilke krav der stilles til den enkelte elev.
  • at sikre, at eleverne træffer et kvalificeret uddannelses- og erhvervsvalg med afsæt i de forudsætninger eleven har, og at eleven gennemfører en ungdomsuddannelse.

Vejledningen vil foregå i efterskolens unikke rum, hvor vejlederens tætte kontakt til eleven skaber tillid, således at der er rum til at rådgive og at give og modtage den nødvendige vejledning.

Vejledningen skal være en del af hverdagen på skolen, og en integreret del af skolens årsplan.

Årsplan for vejledning

2019/2020

• August

Første KT-samtaler afholdes. Her tales der trivsel, men også tanker om fremtiden, herunder uddannelsesvalg. I denne samtale er der også fokus på vækstområder – områder hvor eleven gerne vil udvikle sig under efterskoleopholdet.

• September

Vejleder og årsplan for vejledning præsenteres for eleverne, og sendes hjem til forældre. Obligatorisk brobygning for 10. gennemgås og forklares, og der vælges uddannelse.

Anden KT-samtale afholdes.

• Oktober

Vi kigger på ug.dk. Introduktion til OSO for 10. klasse. Der afholdes skole-hjem samtaler, hvor KT-lærerne snakker om trivsel, men også er inde omkring elevernes uddannelsesønsker og faglige niveau. Vejledersamtaler, hvor der inddrages styrke – og vækstområder.

• November

Uge 47: Brobygning for 10.kl.

Uge 48: Obligatorisk Selvvalgt Opgave for 10. klasse.

Elever udfylder uddannelsesplan på optagelse.dk. Vejledersamtaler, hvor der inddrages styrke – og vækstområder.

• December

UPV i starten af december. Information til elever og forældre om procedure for tilmelding til ungdomsuddannelserne.

• Januar
  1. januar – deadline for UPV og standpunktskarakterer.

• Februar

Start februar: www.optagelse.dk åbner. Eleverne skal sammen med forældrene vælge uddannelsesønsker. Elever informeres om tilmelding på optagelse.dk.

• Marts

Senest 1. marts skal uddannelsesplanen på optagelse.dk være udfyldt og underskrevet af forældre, elev og vejleder. Vejlederen er behjælpelig og overvåger processen

• Maj
  1. UPV gennemføres

• Juni

Indsendelse af prøvekarakterer, samt UPV. Evaluering af vejledningen med forældre og elever.