AES 10

DIT AFSÆT TIL ET SELVSTÆNDIGT LIV

Vi vil i faget “AES10” give dig redskaberne og kompetencerne til at få en god start på din ungdomsuddannelse.

På Adventure Efterskolen er du i fuld sving med at opdage nye sider af dig selv. Undervejs vil du også møde ny og anderledes undervisning og få en masse ny viden. Dette fag er dog kun for 10. klasse.

Indhold:

At gå i 10. klasse på AES er en ny måde at gå i skole på.

Du skal have faget AES10, hvor du lærer at studere og ikke kun modtage undervisning. I AES10 kan du udvikle din evne til at bruge og udvikle faglig viden og se denne i nye sammenhænge.

Du skal vidensindsamle, vurdere, undersøge og formidle et stof overfor andre – enten hele skolen, klassen, en lille gruppe eller lærerne.

Det er et skoleår opdelt i projekter, som ofte gennemføres i grupper. Vi benytter os desuden af soloprojekter, som du på forskellige måder skal have evalueret. Derfor skal du have lyst til:

• At arbejde med din selvstændighed
  • At blive fagligt udfordret
  • At samarbejde med nogen, der også gider at bide sig fat i et emne
  • At udvikle dig og træne din rolle som kammerat og samarbejdspartner
  • At arbejde undersøgende – f.eks. at tage ud og interviewe fagfolk
  • At modtage og give konstruktiv kritik
  • At være i dialog med en lærer, der skubber til netop den udvikling, som du er i gang med.

Glæd dig – det bliver fedt.

Vores pige har fået et kæmpe boost efter et ophold på AES – Angela, forælder