fbpx

En god start på efterskole

Hvordan er det egentlig at starte på efterskole? Året er 2021, og det er to måneder siden, at efterskole-klokkerne ringede ind til skoleåret 2021/22 på Adventure Efterskolen. For Leonie og Nicoline fra 10. klasse fløj tiden afsted. Her er deres fortælling om gode mavefornemmelser, nye roomies og hvordan det var at starte på efterskole.

 

Efterskolen du ikke vil hjem fra

16-årige Leonie og Nicoline går begge i 10. klasse på Adventure Efterskolen og er vilde med de aktive linjefag, som giver dem mulighed for at dyrke deres interesser.

Deres veje til efterskolen har været meget forskellige. Nicoline var ikke i tvivl om, at hun ville på efterskole, for hun ønskede at blive mere selvstændig og tage sine egne beslutninger. Og som tidligere elitesvømmer kunne hun her holde passionen for vandsport ved lige med linjerne dykning og kajak.

Leonie er vokset op i Tyskland og vidste indtil for kort tid siden slet ikke, at der var noget der hed efterskole:

“Jeg troede, jeg skulle på gymnasiet nu. Men da en lærer fortalt mig om efterskole-konceptet og foreslog, at jeg prøvede det, var jeg helt klar på det. Og jeg er SÅ glad for den her beslutning,” fortæller Leonie og fortsætter:

“Da jeg skulle vælge efterskole, var der bare en særlig god stemning og mavefornemmelse hernede på Adventure Efterskolen. Og nu hvor jeg er her, passer det helt godt til mine forventninger dengang. Jeg er så glad for at være her – og jeg kommer nærmest aldrig hjem i weekenderne.”

 Nicoline melder sig enig, da hun fortæller om sine to første måneder:

“Det har været vildt fedt – og tiden er bare fløjet afsted. Man har det så sjovt, og der sker hele tiden noget, der normalt ikke ville ske, hvis man var hjemme.”

Store og små fællesskaber

At bo på en efterskole blandt 87 nye venner er noget helt specielt. Man står op sammen, går i skole sammen, dyrker sine passioner sammen og slukker lyset sammen efter en lang og god efterskoledag. Og for både Leonie og Nicoline har det da også været helt nyt at bo så tæt med andre mennesker:

“Jeg har 3 roomies, og jeg vil sige, jeg har lært at bo så tæt sammen nu. Der gik ikke så lang tid. Vi lever jo sammen – og det er egentlig meget fedt. Og man har jo stadig weekenden hjemme, hvor man kan lade lidt op alene,” lyder det fra Nicoline.

De to piger er glade for, at der både er det store fællesskab med alle skolens elever – men også deres egne små fællesskaber på gangene og værelserne:

“Det er dejligt. Lidt ligesom på en lejrskole. Man snakker lidt længere sammen om aftenen. Om det der er sket i løbet af dagen. Det ville man måske ellers ikke få gjort, hvis man ikke boede sammen,” fortæller Leonie.

Begge piger synes, at fællesskabet på en mindre efterskole er godt og tæt. Og det er der flere fordele ved:

“Det er en skole, hvor der ikke er særlig meget “drama”. Måske fordi vi er så få – og derfor ekstra tætte,” lyder det fra dem.

Meget at glæde sig til

Skoleåret er endnu kun to måneder gammelt – så Leonie og Nicoline er enige om, der er stadig er meget at glæde sig til. Og her falder snakken hurtigt på rejserne.  

På Adventure Efterskolens rejser oplever man verden – og gerne den lidt vilde del af den. Begge piger er vilde med de mange fysiske aktiviteter på efterskole-skemaet – så de er ikke i tvivl om, at rejserne bliver et højdepunkt:

“Jeg elsker at stå på ski – så jeg glæder mig virkelig virkelig til skituren. Fordi jeg er på skilinjen, skal jeg stå på ski i samlet 4 uger. Jeg plejer nærmere at gøre det i 4 dage, så det bliver så fedt! Jeg er ret god til at stå på ski – men tænker at jeg kan blive endnu bedre,” lyder det forventningsfuldt fra Leonie.

Nicoline, som har valgt Dykkerlinjen glæder sig til alle rejserne – men især de to rejser, hvor hun kan hoppe i våddragt og dykkermaske, står højt på listen, fortæller hun:

 “Jeg glæder mig vildt til at prøve at dykke i havet sydpå. Vi skal til Egypten og Malta, så det bliver meget anderledes end at dykke herhjemme.”