fbpx

Dykning

Kom med ned på havets bund med dykning på efterskole! Svøm side om side med farverige fisk, udforsk et skibsvrag eller mærk følelsen af vægtløshed.

Når du vælger dykning som linjefag på efterskole, får du adgang til den forunderlige verden, der venter under vandoverfladen. Du får et dykkercertifikat og kommer på to eventyrlige rejser til Middelhavet, hvor vi dykker langt ned i det azurblå hav.

Få oplevelser for livet med dykning på efterskole

Dykning er for alle, der har lyst til at trække vejret under vand. Der venter dig store oplevelser og udfordringer – og uanset om du har prøvet at dykke før eller er helt nybegynder, kan du se frem til oplevelser, der vil vare hele livet. Linjefaget har en egenbetaling på 16.500 kr., der inkluderer to rejser, dykkercertifikat og ekskursioner.

Linjefaget afvikles i samarbejde med Broagerlands Dykkercenter. Dykkercenteret er et certificeret SSI-center. SSI har dykkerbranchens mest komplette uddannelsesprogram og tilbyder et stort antal videreuddannelsesmuligheder.

 

FÅ STYR PÅ TEORIEN på vores dykker efterskole

Som en del af linjefaget får du et OWD-certifikat fra SSI. OWD står for Open Water Diver og giver dig tilladelse til at leje dykkerudstyr, deltage på dykkerture og dykke helt ned til 18 meter dybde!

I den teoretiske del af kurset får du grundig indføring i dykkerteori og sikkerhed, så du kan føle dig tryg under vandet. Der er nemlig en masse, du skal have styr på – lige fra tryk og tabeller til udstyrskendskab og assistance.

Vi begynder først på det praktiske dyk, når du har fået teorien på plads. På den måde er du sikret en tryg start på dit dykkereventyr!

 

KOM MED UNDER VAND PÅ EFTERSKOLE MED DYKNING

Du glemmer aldrig første gang, du dykker. Det er noget helt særligt! Når du har bestået din teoriprøve, begynder den praktiske del af kurset. Glæd dig til at få dykkerudstyret på og prøve dit første pooldyk i en lokal svømmehal. Her bliver du fortrolig med vandet og udstyret.

Du kommer også til at dykke i Flensborg Fjord, der omgiver Broagerland. Her kan du bl.a. spotte spændende vragrester fra Anden Verdenskrig! Efter 4-6 dyk bliver du certificeret Open Water Diver. Herefter kan du vælge en specialuddannelse inden for dykning, f.eks. Advanced Open Water Diver.

SVØM BLANDT FARVERIGE FISK OG SKIBSVRAG

To gange om året pakker vi taskerne og drager sydpå, hvor der venter storslåede oplevelser i et helt nyt farvand. Du kommer til at mærke historiens vingesus, når du dykker blandt skibsvrag på Malta – eller forvilder dig ind i huler og grotter i Ægyptens krystalklare vand og ser de kulørte fisk.

Middelhavet byder på nogle af de mest unikke dykkeroplevelser. Der venter dig et eventyr uden lige, når vi tager på opdagelsesrejse på havets bund.

 

MØD DANSKE DYKKERE på vores dykker linje i Jylland

Som en del af undervisningen bliver du også introduceret til dansk dykkerkultur. Vi tager bl.a. til Esbjerg, hvor offshore-branchen er afhængig af dykkere, der kan efterse og reparere alt det, der ligger under vandlinjen, ligesom du får oplæg om fiskemulighederne i Danmark med brug af snorkel, dykkeropgaver i naturen og videreuddannelser inden for f.eks. havbiologi, vragsøgning og meget mere!

Vi tager også på eventyr andre steder i Danmark, dykker i Kattegatscentret blandt små hajer og oplever Lillebælt fra en helt ny vinkel!