fbpx

Drama

Skuespil, skæve ideer og skabertrang!

Eventyret venter, når du træder ud på scenen. Her kan du være hvem-som-helst; du kan afprøve nye roller, formidle utrolige historier og være med til at skabe en helt unik oplevelse for et rigtigt, levende publikum.

Drama på Adventure Efterskolen er en lille, kreativ boble, hvor vi skal skabe sammen og prøve skæve ideer af – i et trygt rum.

Du lærer om teaterets verden. Og ikke mindst om dig selv.

Oplev drama på efterskole i Jylland


Her er du med til at sætte rammerne

Drama er et aktivt linjefag sprængfyldt med kreativitet. Her spiller du en vigtig rolle helt fra start, når vi arbejder med devising og skaber vores eget teaterstykke.

Devising betyder, at vi sammensætter et teaterstykke ud fra en række øvelser, der alle resulterer i et redskab – eller et devise – som vi bruger i et afsluttende teaterstykke. På den måde bliver det færdige teaterstykke et kludetæppe af forskellige elementer fra undervisningen.

Intet er givet på forhånd, og vi bestemmer helt selv, hvor vi ender henne. Vi skal eksperimentere, udforske og producere – og arbejde med alt fra scenevalg til scenografi. Vi skal producere materiale, som vi synes er det fedt at arbejde med, og vi tager udgangspunkt i både personlige fortællinger, brudstykker fra andre teaterstykker, udtryk fra følelser, digte, tanker eller noget helt andet. Vi arbejder med karakteropbygning og karakternes undertekster, og her får du mulighed for både at være skuespiller, instruktør, scenograf eller dramaturg.

Slutresultatet bliver noget unikt; en forestilling der er helt vores egen, og som du og dine holdkammerater har været med til at skabe.

 

Alle kan være med på dramalinjen

Linjefaget er for alle, og dramatimerne er fyldt med variation. Her sidder vi ikke bare og læser højt eller skriver replikker – nej, vi er både kreative og aktive. Dramaundervisningen starter typisk med en gennemgang af dagens program og en kort opvarmning af muskler og led, så du er klar til at slippe alle dine kreative idéer løs. For vi ved, kreativiteten spirer mest, når man har hele kroppen med.

I den kreative proces skal vi bl.a. skabe materiale til vores teaterstykke – og her behøver du altså hverken sidde med blyant eller papir for at kunne være en del af processen. Rigtig meget af det materiale vi skaber, kommer nemlig direkte fra vores arbejde på scenen.

Linjefaget slutter selvfølgelig af med et brag, hvor du og dine holdkammerater kommer til at opføre vores produktion for et rigtigt, levende publikum. Glæd dig til en unik oplevelse!

 

Styrk dig selv i andre fag

At stå på scenen, at kende og bruge sin krop og udtryk kreativt og at instruere andre er discipliner, som du kan få brug for i mange andre sammenhænge i livet.

I dit fremtidige uddannelses-liv vil du ofte skulle stå foran andre mennesker og “give” noget af dig selv. Her på vores Dramalinje kan du i trygge rammer forberede dig til netop dét.

Skiløb og Skuespil

Har du fx valgt vores skilinje om vinteren, vil du måske uddanne dig til skiinstruktør? Her kommer de mange timer i dramasalen dig til gode, når du skal stå foran ”et publikum”, lære fra dig og være meget fysisk. En oplagt kombination af linjefag, hvis du spørger os!

Drama som linjefag på en efterskole
Elever har det sjovt på dramalinje
Hygge og fællesskab på dramalinjen
Elever læser noter til teaterstykke