Drama

Eventyret venter, når du træder ud på scenen. Her kan du være hvem-som-helst; du kan afprøve nye roller, formidle utrolige historier og være med til at skabe en helt unik oplevelse for et rigtigt, levende publikum.

Oplev drama på efterskole

Her er du med til at sætte rammerne

Drama er et aktivt linjefag sprængfyldt med kreativitet. Her spiller du en vigtig rolle helt fra start, når vi arbejder med devicing og skaber vores eget teaterstykke.

Devicing betyder, at vi sammensætter et teaterstykke ud fra en række øvelser, der alle resulterer i et redskab – eller et device – som vi bruger i et afsluttende teaterstykke. På den måde bliver det færdige teaterstykke et kludetæppe af forskellige elementer fra undervisningen.

Intet er givet på forhånd, og vi bestemmer helt selv, hvor vi ender henne. Vi skal eksperimentere, udforske og producere – og arbejde med alt fra scenevalg til scenografi. Vi skal producere materiale, som vi synes er det fedt at arbejde med, og vi tager udgangspunkt i både personlige fortællinger, brudstykker fra andre teaterstykker, udtryk fra følelser, digte, tanker eller noget helt andet. Vi arbejder med karakteropbygning og karakternes undertekster, og her får du mulighed for både at være skuespiller, instruktør, scenograf eller dramaturg.

Slutresultatet bliver noget unikt; en forestilling der er helt vores egen, og som du og dine holdkammerater har været med til at skabe.

 

Alle kan være med

Linjefaget er for alle, og dramatimerne er fyldt med variation. Her sidder vi ikke bare og læser højt eller skriver replikker – nej, vi er både kreative og aktive. Dramaundervisningen starter typisk med en gennemgang af dagens program og en kort opvarmning af muskler og led, så du er klar til at slippe alle dine kreative idéer løs. For vi ved, kreativiteten spirer mest, når man har hele kroppen med.

I den kreative proces skal vi bl.a. skabe materiale til vores teaterstykke – og her behøver du altså hverken sidde med blyant eller papir for at kunne være en del af processen. Rigtig meget af det materiale vi skaber, kommer nemlig direkte fra vores arbejde på scenen.

Linjefaget slutter selvfølgelig af med et brag, hvor du og dine holdkammerater kommer til at opføre vores produktion for et rigtigt, levende publikum. Glæd dig til en unik oplevelse!