Business Starter

Business Starter på AES.

Dit afsæt til et selvstændigt liv

Vi vil i faget “Business Starter” give dig redskaberne og modet til at starte op for dig selv, eller blive medstifter af en virksomhed, i dit voksenliv.

På Adventure Efterskolen er du i fuld sving med at opdage nye sider af dig selv. Undervejs vil du måske også få idéer til hvordan du kan leve af dine største interesser. Dette fag er dog kun for 10. klasse.

Indhold:

Personlighedskendskab - ledertyper

Idégenerering

Viden om opstart af mindre virksomhed

Forretningsplan

Markedsanalyse

Budget og budgetplanlægning

Markedsføring

Projektledelse

Fagbeskrivelse:

• RAFI-modellen. Hvilken ledertype er du? Kend dine styrker og svagheder.
  • Undervisning i de respektive emner, hvor vi tager udgangspunkt i elevernes iværksætter-idéer. Eleverne vil opøve færdigheder i virksomhedsopstart.
  • Fra Idé til plan. Vi hjælper dig i gang med din konkrete virksomhedsplan. Stor eller lille idé? - begge dele tages alvorligt
  • Pitch-oplæg, individuel feedback på forretningsplan og markedsanalyse samt besøg på Sønderborg Iværksætter Hus, hvor vi dyrker netværk og får professionel rådgivning fra iværksætter-konsulenter. For dem der bliver særligt inspireret er der ligeledes torsdagscaféer hvor der arbejdes med idéer og mulighed for at deltage i ungdommens iværksætterpris.
  • Projektledelse. Skab din egen idé og gør den til virkelighed.

Tidligere år har vores elever:

• Skabt et fitness-event for 150 elever på lokal skole
  • Afholdt Triathlon på stranden for 175 deltagere
  • Skabt et koncept omkring “mobilt adventure-race” som besøgte 4 skoler og satte mange hundrede elever i sving
  • Lavet en parade i Sønderborg, med efterfølgende show i det lokale butikscenter, “Borgen”.

Besøg fra lokale virksomhedsledere. Hør historierne og bliv inspireret!

2017/18 vil vi få besøg fra:

Tidligere år har vi haft besøg fra:

Christina Yoon, erhvervskonsulent

Tom Holden, byrådsmedlem og lokal virksomhedsleder