Adventure Outdoor

Er du vild med ødemarken? Med lange vandringer eller kajakture, som belønnes med mad over bål? Er du til græs i håret og sure sokker? Er du til fantastisk natur, lyden af fuglesang under bøgehimmel og en lun sovepose på en kølig morgenstund? Alt dette sammen med dine bedste venner? Så prøv Outdoor-linjen!

Du får mulighed for at tage et diplomkursus i træklatring.

På Outdoor vil du komme til at opleve kajak, vægklatring, træklatring, orientering og MTB. 

Adventure Outdoor

Adventure Outdoor er en kombination af motion, friluftsliv, teambuilding og unikke udfordringer.

Linjefaget stiler mod personlig udvikling indenfor friluftsliv, kajak og orientering og giver dig mulighed for diplomkursus i træklatring. Arbejdsopgaver og udfordringer foregår både individuelt, i teams og i større grupper. Fundamentet til alt dette styrkes af øvelser omkring tillid og ansvar samt evnen til at formidle en opgave til andre.

Du vil virkelig møde dine personlige grænser og blive rigtig stolt af dig selv, hver gang! Og så vil du komme til at hygge dig helt vildt meget med dine venner ude i naturen.

Aktiviteter

Kajak, vægklatring og træklatring ligger som to egentlige fordybelsesperioder i henholdsvis sensommer og forår. Her er fokus især lagt på sikkerhed og udvikling af den enkeltes teknik, færdigheder og forståelse. Gennem din egen udvikling opnås samtidig en erkendelse af makkerparrets nødvendighed. Desuden vil der blive mulighed for at arbejde med formidlingen af praksis og teori ved både kajak og klatring til andre elever. Undervisningen i træklatring følger klatresamrådets norm for begynderkursus i træklatring .

Orientering er seriøs motion for både hoved og krop. Det korteste vejvalg er ikke altid det hurtigste, og du vil blive præsenteret for både kortlæsningsteknik og brug af GPS. Orientering er både løb og MTB, og vi vil prøve kræfter med konkurrencer og professionel elektronisk tidstagning.

Gruppen handler om det sociale aspekt i hverdagen, og når vi tager sammen afsted på ture. Alle skal opleve at være en del af fællesskabet. I gruppen skal alle kunne tage ansvar på vejen mod det fælles mål og gennem teamarbejde vil tilliden til dig selv og kammeraterne blive styrket. Gevinsten er, at gruppen altid vil være en person stærkere end antallet af individer.

Adventure Outdoor giver dig udelivets udfordringer

Udeliv forener friluftslivets hygge og vinterens kulde. De fleste har overnattet ude i perioden fra april til oktober, men vi skal også overnatte ude i perioden fra oktober til april når det er allerkoldest. Du bliver “klædt på” til at kunne klare frostvejret, med et minimum af udstyr og et smil på læben.

Gourmetmad strækker sig som et gennemgående tema over hele året. Når vi er ude stiller føden krav til næringsværdi og energiindhold, men den skal også være spændende og lækker – og til at lave selv. Mulighederne for tilberedning er mange:

Mad over bål, trangia, grubestegning, lerkomfur, trylledej og tørret mad.

Kunsten at tænde bål med ildbor skal selvfølgelig også afprøves.

Se billeder fra Outdoor HER !