Adventure Aqua KAJAK

Adventure Aqua Kajak er for dig, der elsker at være både over, under og på vandet.

På linjen beskæftiger vi os overordnet med discipliner som Kajak, Vandaktiviteter og Dykning.

Når vi tager på ture, slår vi lejr langs kysten og laver mad med Trangia, sidder ved bålet og overnatter i telt eller under åben himmel. Da vi er en efterskole med kajak, windsurf og dykning, så går vi meget op i alt angående sikkerhed og regler igennem opholdet.

Alle elever erhverver et EPP2-certifikat i overenstemmelse med Dansk Kano og Kajakforbunds færdighedsniveauer i havkajak.

Kajak

Kajak er en stor del af Aqua-linjen. Det handler om at blive fortrolig med kajakken og finde en god balance i den. Det opnår vi igennem forskellige teknikøvelser, som vi træner på det lave vand.
Vi træner både teknikker til at udvikle egne færdigheder, men også vigtige rednings-øvelser, som udføres i makkerpar.
Derudover ror vi mange kortere ture langs kysten, og bruger også hav-kajakken, når vi tager på længere ture, hvor vi har oppakning med til flere dage.

Samværet på vandet i kajakkerne, i skøn harmoni med naturen er noget helt særligt som bare MÅ opleves. Adventure Efterskolen ligger i den allerbedste natur hvad vandsport angår! Der er hav, fjord, vig og bugt til alle sider og vi har mulighed for at tilpasse os vejrforholdene. Er der roligt vand tager vi måske en kajaktur, mens vi næste gang afprøver vindsurfing hvis vinden er til det.

NB! Vi certificerer til EPP2 i overenstemmelse med Dansk Kano og Kajakforbunds færdighedsniveauer i havkajak. Se mere om certifikaterne på Dansk Kano og Kajakforbunds hjemmeside.
Det betyder at du kan tage et bevis som kan benyttes ude i de danske kajakklubber når du er færdig med dit efterskoleophold.

Dykning

Dykning kan foregå i sidste modul og er en blanding af teori, dyk i svømmehal samt dyk i det åbne hav. Det er vigtigt at have en viden om dykning, inden man begiver sig under overfladen, så vi starter med teori i klasselokalet. Her får vi også kendskab til udstyret og lærer at bruge og samle det. Vigtigt: Hvis du vælger dykning vil der være tale om selvfinansiering. Spørg os om det!

I svømmehallen omsætter vi så teori til praksis og laver små øvelser, så vi kan blive klar til at komme ud i det danske farvand.

Så hvis der er en vandhund gemt i dig og drømmer du om at komme på en efterskole med kajak, windsurf og dykning, så er det på Aqua-linjen du hører hjemme!